Closed discussion on consensus-building for Kosovo's foreign policy

Closed discussion on consensus-building for Kosovo's foreign policy

8 June 2021

On 8 June Prishtina Institute for Political Studies (PIPS) has held a closed discussion with representations from institutions, political parties, non-governmental organizations and foreign missions in Kosovo, where we discussed building consensus regarding vital national issues and Kosovo's foreign policy, including the Kosovo-Serbia dialogue.
Various stakeholders were present to discuss possible alternatives that could enable Kosovo to articulate a clear position and a more favorable position in the international arena.
This first activity will be shortly followed by other events of its kind.
08 June 2021/Author: Diona Kusari/Number of views (16558)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Categories: Activities
Tags:
Second Seminar of Prishtina School of Politics 2021 Generation

Second Seminar of Prishtina School of Politics 2021 Generation

25 May 2021

PIPS held the Second Seminar for the School of Politics 19th generation during 21-23 May.

This seminar was a combination of discussions with experts on the impact of political ideology on public policy and exchange between participants.

Participants got to learn more about left and right ideological views on economics and social policy; had multifaceted discussions on state intervention and free market approach; and worked together to come up with the reasoning and argumentation to defend their positions on policy proposals chosen from our experts.
25 May 2021/Author: Diona Kusari/Number of views (16625)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Categories: Activities
Tags:
Diskutim mbi Reformën e Sistemit të Inspektimeve në Kosovë

Diskutim mbi Reformën e Sistemit të Inspektimeve në Kosovë

11 May 2021

Më 11 Maj PIPS mbajti diskutimin për reformën e sistemit të inspektimeve në vend, ku morrën pjesë përfaqësues nga inspektoratet, ministritë përgjegjëse dhe shoqëria civile.

Gjatë kësaj ngjarje u prezantua analiza e PIPS si dhe u mbajt një diskutim mes pjesëmarrësve dhe panelistëve rreth aspekteve ligjore të reformës, kontekstit të tanishëm dhe pengesat e inspektorateve në lidhje me zbatimin e reformës.
11 May 2021/Author: Diona Kusari/Number of views (16527)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Categories: Activities
Tags:
First seminar of the School of Politics 2021 was held

First seminar of the School of Politics 2021 was held

21 March 2021

The 19th generation of the Prishtina School of Politics held its first seminar on March 19-21.

The lecturers in this seminar were: Gëzim Visoka, Vjosa Musliu, Fisnik Korenica, Adri Nurellari, Ermal Hasmija, Ramadan Ilazi and Gëzim Krasniqi.
21 March 2021/Author: Diona Kusari/Number of views (16594)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Categories: Activities
Tags:
Closing event of the eighteenth generation of the Prishtina School for Political Studies

Closing event of the eighteenth generation of the Prishtina School for Political Studies

24 February 2021

PIPS has held the closing event for the eighteenth generation of the School for Political Studies. On this occasion, thirty participants have been certified for the completion of the cycle of School of Political Studies of the Council of Europe.
24 February 2021/Author: Diona Kusari/Number of views (19352)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Categories: Activities
Tags:
THIRRJE PËR APLIKIME PËR PUNË PRAKTIKE NË PIPS

THIRRJE PËR APLIKIME PËR PUNË PRAKTIKE NË PIPS

9 February 2021

PIPS ka hapur thirrjen për aplikime për praktikantë/e me pagesë. Puna praktike është part-time (20 orë në javë) për 2 muaj (me pajtimin e dy palëve mund të zgjatet).

Praktikantët do të angazhohen në:
​- Organizimin dhe pjesëmarrjen në aktivitete që zhvillohen në kuadër të programeve të PIPS
- Asistencë në hulumtim dhe shpërndarjen e informacionit dhe publikimeve të prodhuara nga organizata
- Mbarëvajtjen e punëve administrative të zyrës

Afati i fundit për aplikim është 21 Shkurt 2021.
Kandidatët e interesuar duhet të dërgojnë një CV-në dhe një letër motivimi në e-mailin: shkolla.politike@gmail.com
 

09 February 2021/Author: Diona Kusari/Number of views (20361)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Categories: Activities
Tags:
RSS
First2345791011Last