Latest Activities
 
Closing event of the eighteenth generation of the Prishtina School for Political Studies

Closing event of the eighteenth generation of the Prishtina School for Political Studies

24 February 2021

PIPS has held the closing event for the eighteenth generation of the School for Political Studies. On this occasion, thirty participants have been certified for the completion of the cycle of School of Political Studies of the Council of Europe.
24 February 2021/Author: Diona Kusari/Number of views (63)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Categories: Activities
Tags:
THIRRJE PËR APLIKIME PËR PUNË PRAKTIKE NË PIPS

THIRRJE PËR APLIKIME PËR PUNË PRAKTIKE NË PIPS

9 February 2021

PIPS ka hapur thirrjen për aplikime për praktikantë/e me pagesë. Puna praktike është part-time (20 orë në javë) për 2 muaj (me pajtimin e dy palëve mund të zgjatet).

Praktikantët do të angazhohen në:
​- Organizimin dhe pjesëmarrjen në aktivitete që zhvillohen në kuadër të programeve të PIPS
- Asistencë në hulumtim dhe shpërndarjen e informacionit dhe publikimeve të prodhuara nga organizata
- Mbarëvajtjen e punëve administrative të zyrës

Afati i fundit për aplikim është 21 Shkurt 2021.
Kandidatët e interesuar duhet të dërgojnë një CV-në dhe një letër motivimi në e-mailin: shkolla.politike@gmail.com
 

09 February 2021/Author: Diona Kusari/Number of views (1345)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Categories: Activities
Tags:
Seria e diskutimeve me ekspertë dhe akademike për Dialogun Kosovë-Serbi

Seria e diskutimeve me ekspertë dhe akademike për Dialogun Kosovë-Serbi

18 December 2020

PIPS ka lansuar serinë e diskutimeve me ekspertë dhe akademikë për dialogun Kosovë-Serbi.

Me datat 15,16 dhe 17 Dhjetor PIPS ka organizuar tre diskutime me ekspertë dhe akademikë për të diskutuar për Asosacionin e Komunave me shumicë serbe, Drejtësinë tranzicionale dhe Politikën e Jashtme si pjesë e serisë së diskutimeve për dialogun Kosovë-Serbi.
18 December 2020/Author: Diona Kusari/Number of views (748)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Categories: Activities
Tags:
RSS
Latest Publications
 
Stalled normalisation between Kosovo and Serbia: What is the Way Forward? 26 February 20210

Stalled normalisation between Kosovo and Serbia: What is the Way Forward?

The latest publication of PIPS addresses the topic of normalization of relations between Kosovo and Serbia. The publication is organized through a special format, which summarizes the main points of three separate discussions with experts on the topics of the Association of Serb Majority Municipalities, Transitional Justice and Dealing with the Past, as well as Foreign Policy and Regional Cooperation.
Annual Survey International Politics and Kosovo-Serbia Dialogue 28 December 20200

Annual Survey International Politics and Kosovo-Serbia Dialogue

'International Politics and Kosovo-Serbia Dialogue: Perceptions of Kosovo Citizens' is published on an annual basis under the Foreign Policy Analysis Program (FPAP), which is one of the main PIPS programs. This is the third edition of the survey, published in collaboration with the Konrad Adenauer Stiftung (KAS) office in Prishtina.

The purpose of this edition of the survey is to provide data and results on public perceptions of Kosovar citizens on: International politics and international actors, a section which provides data on perceptions in relation to international politics and regional and global actors, including countries and international organizations & The process of Kosovo-Serbia dialogue, more precisely the perceptions of Kosovar citizens about the Washington Agreement, the association of Serb Majority municipalities and reaching a final agreement for the normalization of relations between the two countries.
Mapping the effects of Covid-19 in international politics 30 September 20200

Mapping the effects of Covid-19 in international politics

Although the technological and scientific advancements of the recent decades have improved human's ability to respond to diseases such as Covid-19, their consequences are far from muted, thereby the coronavirus has been an important factor behind recent changes in the realm of diplomacy and relations between governments and international organizations. The key questions revolving around such a puzzle pertain to the geopolitical implications that have been produced to the current global order and international actors. This short paper maps several effects that Covid-19 has produced on international politics thus far. This document lists three fields in which Covid-19 can produce substantial impact: the relations between the US and China, the ideas of globalization and armed conflict and political violence.

Kosovo's membership in the World Health Organization (WHO) 23 September 20200

Kosovo's membership in the World Health Organization (WHO)

Membership in the WHO is part of the current Government Program 2020-2023 and has been mentioned sporadically since the declaration of independence in 2008, nevertheless Kosovo has never applied for accession. Based on the latter, this short paper will discuss the chances of Kosovo's membership in the World Health Organization (WHO). It proceeds by offering a short discussion in respect to Kosovo's multilateral efforts until this point, as one of the key pillars of its foreign policy. 

RSS
Pips is part of
 
Actual Donors
 
MATRA

MATRA

March 27, 2020 0 Comments
GIZ Open Regional Fund for South-East Europe Energy Efficiency

GIZ Open Regional Fund for South-East Europe Energy Efficiency

March 26, 2020 0 Comments
Council of Europe Schools for Political Studies

Council of Europe Schools for Political Studies

March 26, 2020 0 Comments
Kosovo Foundation for Open Society

Kosovo Foundation for Open Society

March 26, 2020 0 Comments
Konrad-Adenauer-Stiftung

Konrad-Adenauer-Stiftung

March 26, 2020 0 Comments
RSS