Seminari i parë i Shkollës Politike 2020

10 mars
Seminari i parë i Shkollës Politike 2020

Gjenerata e 18-të e Shkollës Politike sot ka mbajtur seminarin e parë Shteti dhe Shoqëria: Orientimi Politik, Qeverisja dhe Rendi Politik.  ⁣

Gjatë ligjëratave ndër tjera pjesëmarrësit kanë pasur rastin të diskutojnë për: fillet e shtetit dhe qeverisjes; drejtësinë dhe sistemin e drejtësisë si parashtyllë e shtetit; shtetshmërinë si koncept në raport me ligjin ndërkombëtar dhe marrëdhëniet ndërkombëtare; mënyrat e shpalljes së shteteve; konceptet e rendit qeverisës; përfaqësimin në qeverisje etj; përgjegjësinë e Kosovës për përmbushjen e reformave të procesit të integrimit në BE vis-a-vis zhvillimeve të fundit në BE dhe implikimet e politikës së zgjerimit; historikun e krijimit të sistemeve politike; dizajnimin dhe dimensionet e sistemit politik të Republikës së Kosovës; legiitimitetin e shtetit si koncept dhe si praktikë; shtetndërtimin përmes intervenimit ndërkombëtar;ndërtimi i shtetit përballë çështjes së kombit në rastin e Kosovës, faktorët që ndërhyjnë në qeverisje dhe pse shtetet dështojnë.

Seminari u përfundua me diskutime për temat kryesore në politikën kosovare momentalisht: Për drejtësinë tranzicionale, dokumentimin, situatën e krijuar dhe çka na pret në lidhje me krimet e luftës dhe paqe-ndërtimin; rrethanat momentale dhe objektivat e procesit të dialogut Kosovë-Serbi.

Ndër tjera pjesëmarrësit patën mundësinë të takohen me Znj. Doris Pack dhe të bisedojnë për sfidat me të cilat po përballet Kosova dhe shtetet evropiane.

Programet
  • Energjia dhe ambienti
  • 10 mars
  • Numri i shikimeve: 170
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
Rate this article:
No rating
Print
Aktivitetet më të shikuara
 
Seminari i parë i Shkollës Politike 2020

Seminari i parë i Shkollës Politike 2020

10 mars 2020

Gjenerata e 18-të e Shkollës Politike sot ka mbajtur seminarin e parë Shteti dhe Shoqëria: Orientimi Politik, Qeverisja dhe Rendi Politik. 

e martë, 10 mars 2020/Author: SuperUser Account/Numri i shikimeve (170)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
Publikimi i Vjetarit të Politikës së Jashtme Kosovare

Publikimi i Vjetarit të Politikës së Jashtme Kosovare

3 mars 2020

Më 3 mars, PIPS publikoi edicionin e dytë të Vjetarit të Politikës së Jashtme Kosovare në prezencën e Ministrit të Punëve të Jashtme të Kosovës Z. Glauk Konjufca dhe shkencëtarit politik Z. Blerim Vela.

e martë, 3 mars 2020/Author: SuperUser Account/Numri i shikimeve (124)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
Diskutimi 'Përfshirja e Kuvendit në planifikimin e qëndrueshëm urban: Hartimi i politikave të favorshme për mobilitetin e qytetarëve, lehtësimin e trafikut dhe mjedis më të shëndetshëm'

Diskutimi 'Përfshirja e Kuvendit në planifikimin e qëndrueshëm urban: Hartimi i politikave të favorshme për mobilitetin e qytetarëve, lehtësimin e trafikut dhe mjedis më të shëndetshëm'

4 dhjetor 2019

Më 2 dhjetor, mbajtëm ngjarjen e publikimit dhe diskutimit me temën “Përfshirja e Kuvendit në planifikimin e qëndrueshëm urban: Hartimi i politikave të favorshme për mobilitetin e qytetarëve, lehtësimin e trafikut dhe mjedis më të shëndetshëm”, së bashku me një panel prej ekspertësh të planifikimit urban dhe deputetëve. 

e mërkurë, 4 dhjetor 2019/Author: SuperUser Account/Numri i shikimeve (110)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
PIPS mbajti Seminarin për Energji dhe Mjedis për gazetarët kosovarë

PIPS mbajti Seminarin për Energji dhe Mjedis për gazetarët kosovarë

26 shkurt 2020

20 gazetarë nga media të ndryshme kosovare ndoqën Seminarin për Energji dhe Mjedis, të organizuar nga PIPS prej 21-23 Shkurt.

e mërkurë, 26 shkurt 2020/Author: SuperUser Account/Numri i shikimeve (108)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
RSS