Seminari i dytë i Shkollës Politike "Shteti si kuadër fundamental për të vetë-qeverisur: Politika e politikave publike"

22 prill
Seminari i dytë i Shkollës Politike "Shteti si kuadër fundamental për të vetë-qeverisur: Politika e politikave publike"

Seminari i dytë i Shkollës Politike për Gjeneratën e 16-të me temën “Shteti si kuadër fundamental për të vetëqeverisur: Politika e Politikave Publike” u mbajt më 20-22 Prill. Ky Seminar shqyrtoi kontekstin e tanishëm të lidhjes mes politikës dhe politikave publike, vecanërisht në raport me zhvillimin dhe shtet-ndërtimin e Kosovës.  Në ditën e parë të seminarit ligjëroi Dastid Pallaska (Avokat) mbi rolin e sundimit të ligjit në shtet-ndërtim dhe reformat institucionale në kontekst të zhvillimit ekonomik dhe integrimit evropian. Në ditën e dytë ligjëruan Visar Ymeri (Grupi i Deputetëve të Pavarur), mbi rëndësinë dhe rolin e shtetit në zhvillimin ekonomik dhe përgjigjet e së majtës sa i përket reformave të duhura ekonomike për Kosovën; Alban Zogaj (Ekonomist kryesor në MCC), mbi politikat e djathta për Kosovën dhe të ardhmen e ekonomisë kosovare në tregun global; dhe Neritan Sejamini (Ligjërues në Universiteti i Tiranës), sa i përket rolit të ideologjisë në formimin e politikave publike. Në ditën e fundit të seminarit ligjëruan Artan Mustafa (Ligjërues dhe Ekspert i Politikave Sociale), mbi politikën sociale të Kosovës nga këndvështrimi i transformimeve post-socialiste; dhe Agon Maliqi (Ekspert i Politikave Zhvillimore), mbi rolin e sistemit të arsimit në mirëqënien e qytetarëve dhe ndërlidhjen e tij me zhvillimin ekonomik të shoqërisë.

Programet
  • Shkolla Politike
Viti i publikimit
  • 2018
  • 22 prill
  • Numri i shikimeve: 124
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
Rate this article:
No rating
Print
Aktivitetet më të shikuara
 
Diskutimi i Shkollës Politike me Z. Shpend Ahmeti me temën "Efektet e pandemisë në ekonominë kosovare"

Diskutimi i Shkollës Politike me Z. Shpend Ahmeti me temën "Efektet e pandemisë në ekonominë kosovare"

15 korrik 2020

Më 15 Korrik, Shkolla Politike mbajti një diskutim me Z. Shpend Ahmeti, Kryetarin e Komunës së Prishtinës me temën "Efektet e pandemisë në ekonominë kosovare".

e mërkurë, 15 korrik 2020/Author: Diona Kusari/Numri i shikimeve (603)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
Ligjërata me Dr. Gëzim Visoka dhe Shkollën Politike me temën "Paqja përmes njohjes së dyanshme:Situata e tanishme në Kosovë dhe mundësitë e së ardhmes"

Ligjërata me Dr. Gëzim Visoka dhe Shkollën Politike me temën "Paqja përmes njohjes së dyanshme:Situata e tanishme në Kosovë dhe mundësitë e së ardhmes"

5 maj 2020

Shkolla Politike ka mbajtur ligjëratën me Dr. Gëzim Visoka me temën "Paqja përmes njohjes së dyanshme: Situata e tanishme në Kosovë dhe mundësitë e së ardhmes".

e martë, 5 maj 2020/Author: Diona Kusari/Numri i shikimeve (595)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
Mbahet seminari i dytë i Shkollës Politike 2020

Mbahet seminari i dytë i Shkollës Politike 2020

30 korrik 2020

Prej 21-23 Korrik dhe 28-30 Korrik u mbajt seminari i dytë i Shkollës Politike online. Përgjatë gjashtë ditëve pjesëmarrësit morrën pjesë në ligjërata nga ekspertë të politikave publike për fushat e ideologjisë politike dhe ndërlidhjes me politikat publike.

e enjte, 30 korrik 2020/Author: Diona Kusari/Numri i shikimeve (585)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
Seminari i parë i Shkollës Politike 2020

Seminari i parë i Shkollës Politike 2020

10 mars 2020

Gjenerata e 18-të e Shkollës Politike sot ka mbajtur seminarin e parë Shteti dhe Shoqëria: Orientimi Politik, Qeverisja dhe Rendi Politik. 

e martë, 10 mars 2020/Author: SuperUser Account/Numri i shikimeve (541)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
RSS