Mbahet Seminari i parë i Shkollës Politike "Shteti dhe Shoqëria"

4 mars
Mbahet Seminari i parë i Shkollës Politike "Shteti dhe Shoqëria"

Në datat 1-3 Mars Gjenerata e 17-të e Shkollës Politike mbajti Modulin e Parë Shteti dhe Shoqëria: Identiteti Politik, Qeverisja dhe Rendi Politik. Temat e seminarit u ligjëruan nga ekspertë të fushave përkatëse: Fatmir Sejdiu, Fisnik Korenica, Ermal Hasimja, Blerim Shala, Anton Vukpalaj, Blendi Ceka, Ramadan Ilazi dhe Besnik Tahiri.
Seminari trajtoi dimensionet teorike dhe praktike të shoqërisë dhe shtetit, ndërveprimin ndërmjet të dyjave për të krijuar sistemin qeverisës shtetëror dhe ndërkombëtar të cilin e kemi sot, duke diskutuar gjithashtu transformimet që kanë ndodhur përgjatë civilizimeve, bashkë me interpretimin shkencor që është prodhuar. Seminari gjithashtu i kushtoi vëmendje të veçantë të drejtës ndërkombëtare, institucioneve shumëpalëshe, paqendërtimit dhe shtetndërtimit dhe identitetit politik, të para, por jo të kufizuara, në dritë të rastit të Kosovës.
Raporti i shpalles së pavarësisë së Kosovës me të drejtën ndërkombëtare ishte një nga segmentet kryesore të debatit. Duke qenë se rasti i Kosovës në mënyrë të plotë nuk mund të kategorizohet në asnjë nga mënyrat e shpalles së shteteve të pavarura në periudhën post-1945 (procesi i dekolonizimit, pajtimi i shtetit amë apo shpërbërja e shteteve ekzistuese) etiketimi i Kosovës si sui-generis ka qenë dhe mbetet mënyra e vetme e përputhjes së lëvizjes së pavarësisë me të drejtën ndërkombëtare. Për më tepër, çdo hap politik që do të lëvizte këtë argumentim do të nënkuptonte ndryshim i kësaj përputhjeje dhe hyrje në ujëra të turbullta. 

Programet
  • Shkolla Politike
Viti i publikimit
  • 2019
  • 4 mars
  • Numri i shikimeve: 281
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
Rate this article:
No rating
Print
Aktivitetet më të shikuara
 
Mbahet seminari i dytë i Shkollës Politike 2020

Mbahet seminari i dytë i Shkollës Politike 2020

30 korrik 2020

Prej 21-23 Korrik dhe 28-30 Korrik u mbajt seminari i dytë i Shkollës Politike online. Përgjatë gjashtë ditëve pjesëmarrësit morrën pjesë në ligjërata nga ekspertë të politikave publike për fushat e ideologjisë politike dhe ndërlidhjes me politikat publike.

e enjte, 30 korrik 2020/Author: Diona Kusari/Numri i shikimeve (1616)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
Ligjërata me Dr. Gëzim Visoka dhe Shkollën Politike me temën "Paqja përmes njohjes së dyanshme:Situata e tanishme në Kosovë dhe mundësitë e së ardhmes"

Ligjërata me Dr. Gëzim Visoka dhe Shkollën Politike me temën "Paqja përmes njohjes së dyanshme:Situata e tanishme në Kosovë dhe mundësitë e së ardhmes"

5 maj 2020

Shkolla Politike ka mbajtur ligjëratën me Dr. Gëzim Visoka me temën "Paqja përmes njohjes së dyanshme: Situata e tanishme në Kosovë dhe mundësitë e së ardhmes".

e martë, 5 maj 2020/Author: Diona Kusari/Numri i shikimeve (1583)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
Diskutimi i Shkollës Politike me Z. Shpend Ahmeti me temën "Efektet e pandemisë në ekonominë kosovare"

Diskutimi i Shkollës Politike me Z. Shpend Ahmeti me temën "Efektet e pandemisë në ekonominë kosovare"

15 korrik 2020

Më 15 Korrik, Shkolla Politike mbajti një diskutim me Z. Shpend Ahmeti, Kryetarin e Komunës së Prishtinës me temën "Efektet e pandemisë në ekonominë kosovare".

e mërkurë, 15 korrik 2020/Author: Diona Kusari/Numri i shikimeve (1513)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
Publikohet analiza dhe mbahet diskutimi Racionalizimi i Agjencive të Pavarura dhe Rregullatorëve në Kosovë

Publikohet analiza dhe mbahet diskutimi Racionalizimi i Agjencive të Pavarura dhe Rregullatorëve në Kosovë

11 korrik 2019

Me datën 7 Korrik Instituti i Prishtinës për Studime Politike (PIPS) publikoi analizën e politikave “Racionalizimi i Agjencive të Pavarura dhe Rregullatorëve në Kosovë”. Analiza e hartuar pas një periudhe disamujore hulumtimi ofron një përshkrim të përgjithshëm të situatës aktuale të reformës së administratës publike, gjegjësisht zbatimit të racionalizimit të agjencive të pavarura, ekzekutive dhe rregullatorëve.

e enjte, 11 korrik 2019/Author: SuperUser Account/Numri i shikimeve (1418)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
RSS