Diskutim mbi Reformën e Sistemit të Inspektimeve në Kosovë

11 maj
Diskutim mbi Reformën e Sistemit të Inspektimeve në Kosovë
Më 11 Maj PIPS mbajti diskutimin për reformën e sistemit të inspektimeve në vend, ku morrën pjesë përfaqësues nga inspektoratet, ministritë përgjegjëse dhe shoqëria civile.

Gjatë kësaj ngjarje u prezantua analiza e PIPS si dhe u mbajt një diskutim mes pjesëmarrësve dhe panelistëve rreth aspekteve ligjore të reformës, kontekstit të tanishëm dhe pengesat e inspektorateve në lidhje me zbatimin e reformës.

Z. Rexhep Bllaca nga Departamenti Ligjor i Ministrisë së Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë tregoi se projektligji për inspektimet ka qenë i gatshëm në Janar 2021, sic ka qenë në 2019 por për shkak të rënieve të qeverive është vonuar kaq shumë miratimi i tij. Ai tha se në fazën e dytë të reformës parashihet të bëhet rishikimi dhe harmonizimi i rreth 130 ligjeve.

Z. Naser Shamolli nga Grupi për Studime Juridike dhe Politike foli për rëndësinë e përpilimit dhe miratimit të një plani konkret me detyra dhe afate të qarta dhe realiste për zbatimin e kësaj reforme, përkundër tendencës që të synohen afate jorealiste prej 1 viti për të rregulluar të gjitha çështjet e një reforme kaq komplekse.

Në ndërkohë shumë përfaqësues të inspektorateve u kyçën në diskutim duke shprehur gatishmërinë e tyre për koordinim ndërmjet inspektorateve dhe institucioneve kyçe siç kanë bërë deri më tani, apo edhe shqetësimin e tyre për pamundësinë e rishikimit dhe harmonizimit të rreth 130 ligjeve me ligjin që pritet të hyn në fuqi.

Ky aktivitet u organizua me mbështetjen e Fondacionit Kosovar për Shoqëri të Hapur.
Programet
  • Integrimi evropian
  • Qeverisja cilësore
Viti i publikimit
  • 2020
  • 11 maj
  • Numri i shikimeve: 2820
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
Rate this article:
No rating
Print
Aktivitetet më të shikuara
 
Publikohet analiza dhe mbahet diskutimi Racionalizimi i Agjencive të Pavarura dhe Rregullatorëve në Kosovë

Publikohet analiza dhe mbahet diskutimi Racionalizimi i Agjencive të Pavarura dhe Rregullatorëve në Kosovë

11 korrik 2019

Me datën 7 Korrik Instituti i Prishtinës për Studime Politike (PIPS) publikoi analizën e politikave “Racionalizimi i Agjencive të Pavarura dhe Rregullatorëve në Kosovë”. Analiza e hartuar pas një periudhe disamujore hulumtimi ofron një përshkrim të përgjithshëm të situatës aktuale të reformës së administratës publike, gjegjësisht zbatimit të racionalizimit të agjencive të pavarura, ekzekutive dhe rregullatorëve.

e enjte, 11 korrik 2019/Author: SuperUser Account/Numri i shikimeve (7800)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
Mbahet seminari i dytë i Shkollës Politike 2020

Mbahet seminari i dytë i Shkollës Politike 2020

30 korrik 2020

Prej 21-23 Korrik dhe 28-30 Korrik u mbajt seminari i dytë i Shkollës Politike online. Përgjatë gjashtë ditëve pjesëmarrësit morrën pjesë në ligjërata nga ekspertë të politikave publike për fushat e ideologjisë politike dhe ndërlidhjes me politikat publike.

e enjte, 30 korrik 2020/Author: Diona Kusari/Numri i shikimeve (7724)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
Ligjërata me Dr. Gëzim Visoka dhe Shkollën Politike me temën "Paqja përmes njohjes së dyanshme:Situata e tanishme në Kosovë dhe mundësitë e së ardhmes"

Ligjërata me Dr. Gëzim Visoka dhe Shkollën Politike me temën "Paqja përmes njohjes së dyanshme:Situata e tanishme në Kosovë dhe mundësitë e së ardhmes"

5 maj 2020

Shkolla Politike ka mbajtur ligjëratën me Dr. Gëzim Visoka me temën "Paqja përmes njohjes së dyanshme: Situata e tanishme në Kosovë dhe mundësitë e së ardhmes".

e martë, 5 maj 2020/Author: Diona Kusari/Numri i shikimeve (7426)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
Diskutimi i Shkollës Politike me Z. Shpend Ahmeti me temën "Efektet e pandemisë në ekonominë kosovare"

Diskutimi i Shkollës Politike me Z. Shpend Ahmeti me temën "Efektet e pandemisë në ekonominë kosovare"

15 korrik 2020

Më 15 Korrik, Shkolla Politike mbajti një diskutim me Z. Shpend Ahmeti, Kryetarin e Komunës së Prishtinës me temën "Efektet e pandemisë në ekonominë kosovare".

e mërkurë, 15 korrik 2020/Author: Diona Kusari/Numri i shikimeve (7160)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
RSS