Seminari i parë i Shkollës Politike 2020

10 mars
Seminari i parë i Shkollës Politike 2020

Gjenerata e 18-të e Shkollës Politike sot ka mbajtur seminarin e parë Shteti dhe Shoqëria: Orientimi Politik, Qeverisja dhe Rendi Politik.  ⁣

Gjatë ligjëratave ndër tjera pjesëmarrësit kanë pasur rastin të diskutojnë për: fillet e shtetit dhe qeverisjes; drejtësinë dhe sistemin e drejtësisë si parashtyllë e shtetit; shtetshmërinë si koncept në raport me ligjin ndërkombëtar dhe marrëdhëniet ndërkombëtare; mënyrat e shpalljes së shteteve; konceptet e rendit qeverisës; përfaqësimin në qeverisje etj; përgjegjësinë e Kosovës për përmbushjen e reformave të procesit të integrimit në BE vis-a-vis zhvillimeve të fundit në BE dhe implikimet e politikës së zgjerimit; historikun e krijimit të sistemeve politike; dizajnimin dhe dimensionet e sistemit politik të Republikës së Kosovës; legiitimitetin e shtetit si koncept dhe si praktikë; shtetndërtimin përmes intervenimit ndërkombëtar;ndërtimi i shtetit përballë çështjes së kombit në rastin e Kosovës, faktorët që ndërhyjnë në qeverisje dhe pse shtetet dështojnë.

Seminari u përfundua me diskutime për temat kryesore në politikën kosovare momentalisht: Për drejtësinë tranzicionale, dokumentimin, situatën e krijuar dhe çka na pret në lidhje me krimet e luftës dhe paqe-ndërtimin; rrethanat momentale dhe objektivat e procesit të dialogut Kosovë-Serbi.

Ndër tjera pjesëmarrësit patën mundësinë të takohen me Znj. Doris Pack dhe të bisedojnë për sfidat me të cilat po përballet Kosova dhe shtetet evropiane.

Programet
  • Energjia dhe ambienti
  • 10 mars
  • Numri i shikimeve: 11609
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
Rate this article:
No rating
Print
Aktivitetet më të shikuara
 
Publikohet analiza dhe mbahet diskutimi Racionalizimi i Agjencive të Pavarura dhe Rregullatorëve në Kosovë

Publikohet analiza dhe mbahet diskutimi Racionalizimi i Agjencive të Pavarura dhe Rregullatorëve në Kosovë

11 korrik 2019

Me datën 7 Korrik Instituti i Prishtinës për Studime Politike (PIPS) publikoi analizën e politikave “Racionalizimi i Agjencive të Pavarura dhe Rregullatorëve në Kosovë”. Analiza e hartuar pas një periudhe disamujore hulumtimi ofron një përshkrim të përgjithshëm të situatës aktuale të reformës së administratës publike, gjegjësisht zbatimit të racionalizimit të agjencive të pavarura, ekzekutive dhe rregullatorëve.

e enjte, 11 korrik 2019/Author: SuperUser Account/Numri i shikimeve (13249)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
Ligjërata me Dr. Gëzim Visoka dhe Shkollën Politike me temën "Paqja përmes njohjes së dyanshme:Situata e tanishme në Kosovë dhe mundësitë e së ardhmes"

Ligjërata me Dr. Gëzim Visoka dhe Shkollën Politike me temën "Paqja përmes njohjes së dyanshme:Situata e tanishme në Kosovë dhe mundësitë e së ardhmes"

5 maj 2020

Shkolla Politike ka mbajtur ligjëratën me Dr. Gëzim Visoka me temën "Paqja përmes njohjes së dyanshme: Situata e tanishme në Kosovë dhe mundësitë e së ardhmes".

e martë, 5 maj 2020/Author: Diona Kusari/Numri i shikimeve (12639)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
Mbahet seminari i dytë i Shkollës Politike 2020

Mbahet seminari i dytë i Shkollës Politike 2020

30 korrik 2020

Prej 21-23 Korrik dhe 28-30 Korrik u mbajt seminari i dytë i Shkollës Politike online. Përgjatë gjashtë ditëve pjesëmarrësit morrën pjesë në ligjërata nga ekspertë të politikave publike për fushat e ideologjisë politike dhe ndërlidhjes me politikat publike.

e enjte, 30 korrik 2020/Author: Diona Kusari/Numri i shikimeve (12603)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
THIRRJE PËR APLIKIM NË SHKOLLËN POLITIKE⁣⁣ 2021

THIRRJE PËR APLIKIM NË SHKOLLËN POLITIKE⁣⁣ 2021

1 dhjetor 2020

Shkolla Politike e Prishtinës ka hapur konkursin për pranimin e kandidatëve për gjeneratën e nëntëmbëdhjetë (19).
Shkolla Politike është një ndër programet e para të edukimit joformal politik në Kosovë dhe programi më i vjetër që është ende aktiv. Që nga viti 2003 Shkolla Politike implementohet nga Instituti i Prishtinës për Studime Politike me përkrahjen dhe nën ombrellën e Këshillit të Evropës. Qëllimi i programit është promovimi i një kulture të re politike për liderët e rinjë në përputhje me tre parimet kyçe të Këshillit të Evropës: demokracia, sundimi i ligjit dhe të drejtat e njeriut.

Gjatë një viti kalendarik 30 pjesëmarrës nga partitë politike, media, shoqëria civile, administrata publike kanë mundësinë të ndjekin modulet me ligjërata, me folës eminentë vendorë dhe ndërkombëtarë. Programi aktualisht zbatohet në 22 vende të ndryshme të botës dhe të diplomuarit çertifikohen nga Këshilli i Evropës dhe Sekretari/ja e Përgjithshme e kësaj organizate.
e martë, 1 dhjetor 2020/Author: Diona Kusari/Numri i shikimeve (12592)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
RSS