Seminari i III-të të Shkollës Politike - Gjenerata 21 (Siguria Nacionale dhe Politika e Jashtme)

2 korrik
Seminari i III-të të Shkollës Politike - Gjenerata 21 (Siguria Nacionale dhe Politika e Jashtme)
Seminari III-të i Shkollës Politike u përmbyll me sukses në Prishtinë! Ishte një fundjavë e mbushur me diskutime interaktive, ligjërata me përmbajtje interesante dhe socializim!

Dita jonë e parë nisi me një ligjëratë nga z. Fisnik Korenica, i cili eksploroi temën "Politika e jashtme si një instrument për shtetet sovrane". Diskutimi vazhdoi me një seancë interaktive Q&A, që i lejoi grupit të thellohej më shumë në këtë temë. Dita vazhdoi me ligjëratën nga z. Blerim Shala, i cili shtjelloi temën “Marrëveshjet e Paqes në Marrëdhëniet Ndërkombëtare”.

Dita e dytë ishte po aq interesante, falë pranisë së ligjëruesve dhe angazhimin e grupit. Prof. Gëzim Visoka hodhi dritë mbi temën ‘Politika e jashtme e Kosovës: raportet dypalëshe dhe shumëpalëshe’. Për më tepër, grupi kishte privilegjin të mësoj për rolin e NATO-s në forcimin e institucioneve të mbrojtjes dhe sigurisë dhe perspektivën e Kosovës për anëtarësim nga znj. Drita Perezic, duke ndezur diskutime interaktive dhe perspektiva dhe ide të reja në mes grupit. Pasdite, z. Burim RAMADANIshpalosi marrëdhëniet e ndërlikuara mes institucioneve të sigurisë dhe kërcënimeve ekzistuese për sigurinë, duke nxitur bisedat mes grupit.

Në ditën e fundit, seminarin e konkluduam me dy ligjërata/diskutime shumë të përmbajtshme. Z. Ramadan Ilazi eksploroi temen 'Rritja e radikalizmit etno-politik, kohezioni social dhe rëndësia e ruajtjes së stabilitetit të brendshëm', duke nxitur një diskutim intensiv midis grupit dhe z. Ilazi. Së fundi, patëm kënaqësinë që për herë të parë të mirëpresim z. Blerim Krasniqi, i cili na dha një hyrje në botën intriguese të sigurisë kibernetike, duke u fokusuar veçanërisht në sfidat dhe strategjitë në Kosovë për mbrojtjen e infrastrukturës dhe të dhënave digjitale.

Ne dëshirojmë të shprehim mirënjohjen tonë për Konrad-Adenauer-Stiftung Kosovo dhe Këshillin e Evropës për mbështetjen e palëkundur të Shkollës Politike. Pa përkushtimin e tyre, ky seminar nuk do të ishte i mundur.
Programet
  • Shkolla Politike
Viti i publikimit
  • 2023
  • 2 korrik
  • Numri i shikimeve: 3263
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
Rate this article:
No rating
Print
Aktivitetet më të shikuara
 
Takimi i parë me gazetarë në kuadër të programit “Gazetarët në fushën e energjisë dhe ambientit”

Takimi i parë me gazetarë në kuadër të programit “Gazetarët në fushën e energjisë dhe ambientit”

27 dhjetor 2019

Më 27 dhjetor u mbajt takimi i parë me gazetarë në kuadër të programit “Gazetarët në fushën e energjisë dhe ambientit”. Gjatë këtij takimi u prezantua programi i detajuar për pjesëmarrësit si dhe gjendja aktuale në Kosovë sa i përket politikave për energji dhe ambient

e premte, 27 dhjetor 2019/Author: SuperUser Account/Numri i shikimeve (24723)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
Publikohet analiza dhe mbahet diskutimi Racionalizimi i Agjencive të Pavarura dhe Rregullatorëve në Kosovë

Publikohet analiza dhe mbahet diskutimi Racionalizimi i Agjencive të Pavarura dhe Rregullatorëve në Kosovë

11 korrik 2019

Me datën 7 Korrik Instituti i Prishtinës për Studime Politike (PIPS) publikoi analizën e politikave “Racionalizimi i Agjencive të Pavarura dhe Rregullatorëve në Kosovë”. Analiza e hartuar pas një periudhe disamujore hulumtimi ofron një përshkrim të përgjithshëm të situatës aktuale të reformës së administratës publike, gjegjësisht zbatimit të racionalizimit të agjencive të pavarura, ekzekutive dhe rregullatorëve.

e enjte, 11 korrik 2019/Author: SuperUser Account/Numri i shikimeve (23918)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
THIRRJE PËR APLIKIM NË SHKOLLËN POLITIKE⁣⁣ 2021

THIRRJE PËR APLIKIM NË SHKOLLËN POLITIKE⁣⁣ 2021

1 dhjetor 2020

Shkolla Politike e Prishtinës ka hapur konkursin për pranimin e kandidatëve për gjeneratën e nëntëmbëdhjetë (19).
Shkolla Politike është një ndër programet e para të edukimit joformal politik në Kosovë dhe programi më i vjetër që është ende aktiv. Që nga viti 2003 Shkolla Politike implementohet nga Instituti i Prishtinës për Studime Politike me përkrahjen dhe nën ombrellën e Këshillit të Evropës. Qëllimi i programit është promovimi i një kulture të re politike për liderët e rinjë në përputhje me tre parimet kyçe të Këshillit të Evropës: demokracia, sundimi i ligjit dhe të drejtat e njeriut.

Gjatë një viti kalendarik 30 pjesëmarrës nga partitë politike, media, shoqëria civile, administrata publike kanë mundësinë të ndjekin modulet me ligjërata, me folës eminentë vendorë dhe ndërkombëtarë. Programi aktualisht zbatohet në 22 vende të ndryshme të botës dhe të diplomuarit çertifikohen nga Këshilli i Evropës dhe Sekretari/ja e Përgjithshme e kësaj organizate.
e martë, 1 dhjetor 2020/Author: Diona Kusari/Numri i shikimeve (23539)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
Ligjërata me Dr. Gëzim Visoka dhe Shkollën Politike me temën "Paqja përmes njohjes së dyanshme:Situata e tanishme në Kosovë dhe mundësitë e së ardhmes"

Ligjërata me Dr. Gëzim Visoka dhe Shkollën Politike me temën "Paqja përmes njohjes së dyanshme:Situata e tanishme në Kosovë dhe mundësitë e së ardhmes"

5 maj 2020

Shkolla Politike ka mbajtur ligjëratën me Dr. Gëzim Visoka me temën "Paqja përmes njohjes së dyanshme: Situata e tanishme në Kosovë dhe mundësitë e së ardhmes".

e martë, 5 maj 2020/Author: Diona Kusari/Numri i shikimeve (23045)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
RSS