THIRRJE PËR APLIKIME PËR PUNË PRAKTIKE NË PIPS

9 February
THIRRJE PËR APLIKIME PËR PUNË PRAKTIKE NË PIPSPIPS ka hapur thirrjen për aplikime për praktikantë/e me pagesë. Puna praktike është part-time (20 orë në javë) për 2 muaj (me pajtimin e dy palëve mund të zgjatet).

Praktikantët do të angazhohen në:
​- Organizimin dhe pjesëmarrjen në aktivitete që zhvillohen në kuadër të programeve të PIPS
- Asistencë në hulumtim dhe shpërndarjen e informacionit dhe publikimeve të prodhuara nga organizata
- Mbarëvajtjen e punëve administrative të zyrës

Kërkesat për aplikant​​ët:
​​- Të jetë Student/e i/e vitit të tretë apo të katërt në fushat e ​Shkencës Politike, Juridikut​, Ekonomikut, Politikave Publike dhe Administratës.
- Prapavijë e mirë akademike
- Njohuri të shkëlqyeshme të gjuhës shqipe dhe angleze
- Aftësi të mira të komunikimit, shkrimit dhe aftësi organizative
- Njohuri të mira teknologjike

​Instituti i Prishtinës për Studime Politike (PIPS) është organizatë joqeveritare aktive në Kosovë që nga viti 2003. Programi kryesor i PIPS është Shkolla Politike, që organizohet që 18 vite tashmë dhe përfshin një rrjet prej më shumë se 600 alumni. Krahas kësaj, PIPS ka: Programin për Analiza të Politikës së Jashtme, Programin për Energji dhe Mjedis, Programin për Integrim Evropian dhe Qeverisje Cilësore. Aktivitetet kryesore të PIPS janë hulumtimi, rrjetëzimi dhe avokimi.

Misioni i PIPS është ngritja e kapaciteteve udhëheqëse të liderëve të rinjë brenda sektorëve të partive politike, shoqërisë civile, medias dhe biznesit, promovimi i praktikave të qeverisjes së mirë dhe vendimarrjes demokratike, përmirësimi i politikave të energjisë dhe mbrojtjes së ambientit, mbikëqyrja dhe përkrahja e integrimit të plotë të Kosovës në kornizën Euro-Atlantike, fuqizimi i dialogut politik dhe nxitja e bashkëpunimit rajonal.

Afati i fundit për aplikim është 21 Shkurt 2021.
Kandidatët e interesuar duhet të dërgojnë një CV-në dhe një letër motivimi në e-mailin: shkolla.politike@gmail.com
  • 9 February
  • Number of views: 19955
Categories: Aktivitetet
Tags:
Rate this article:
No rating
Print
Most Viewed Activities
 
First meeting with journalists as part of the program “Journalists in the field of energy and environment”

First meeting with journalists as part of the program “Journalists in the field of energy and environment”

27 December 2019

On 27 December, the first meeting with journalists was held as part of the program “Journalists in the field of energy and environment”. During this meeting the detailed program was presented for the participants as well as the current situation in Kosovo regarding energy and environment policies.

27 December 2019/Author: SuperUser Account/Number of views (24723)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Categories: Activities
Tags:
Publication and discussion event on Rationalization of Independent Agencies and Regulators in Kosovo

Publication and discussion event on Rationalization of Independent Agencies and Regulators in Kosovo

11 July 2019

On July 7, the Pristina Institute for Political Studies (PIPS) published the policy analysis "Rationalization of Independent Agencies and Regulators in Kosovo". The analysis drafted after a period of several months of research provides an overview of the current situation of public administration reform, namely the implementation of the rationalization of independent, executive and regulatory agencies.

11 July 2019/Author: SuperUser Account/Number of views (23918)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Categories: Activities
Tags:
OPEN CALL FOR APPLICATIONS FOR SCHOOL FOR POLITICAL STUDIES 2021

OPEN CALL FOR APPLICATIONS FOR SCHOOL FOR POLITICAL STUDIES 2021

1 December 2020

Prishtina School for Political Studies has opened the call for application for the admission of candidates for the nineteenth generation (19).

School for Political Studies is one of the first non-formal political education programs in Kosovo and the oldest program that is still active. School for Political Studies has been implemented by the Prishtina Institute for Political Studies since 2003 through the support of the Council of Europe.

The aim of the program is to promote a new political culture for young leaders in line with the three key principles of the Council of Europe: democracy, rule of law and human rights. Throughout a year 30 participants coming from political parties, media, civil society, public administration etc. have the opportunity to attend modules with lectures from eminent local and international speakers. The program is currently implemented in 22 different countries around the world and graduates are certified by the Council of Europe and the Secretary General of this organization.
01 December 2020/Author: Diona Kusari/Number of views (23539)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Categories: Activities
Tags:
School for Political Studies lecture with Dr. Gëzim Visoka on "Peace through mutual recognition: The current situation in Kosovo and future opportunities"

School for Political Studies lecture with Dr. Gëzim Visoka on "Peace through mutual recognition: The current situation in Kosovo and future opportunities"

5 May 2020

School for Political Studies has held an online lecture & discussion with Dr. Gëzim Visoka on the topic "Peace through mutual recognition: The current situation in Kosovo and future opportunities".

05 May 2020/Author: Diona Kusari/Number of views (23045)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Categories: Activities
Tags:
RSS