Seminari i parë i Shkollës Politike 2018 “Shteti dhe Shoqëria: Identiteti Politik, Qeverisja dhe Rendi Politik”

4 mars
Seminari i parë i Shkollës Politike 2018 “Shteti dhe Shoqëria: Identiteti Politik, Qeverisja dhe Rendi Politik”

Në datat 2-4 Mars Shkolla Politike mbajti Seminarin e parë për Gjeneratën e 16-të me temën “Shteti dhe Shoqëria: Identiteti Politik, Qeverisja dhe Rendi Politik”. Ky Seminar u përqëndrua në procesin e shtetndërtimit të Kosovës pas avancimit formal politik nga administrimi i OKB në krijimin e shtetit, gjithashtu duke prekur rolin e akterëve dhe kontekstit ndërkombëtar në këtë proces. Hapja e Seminarit u bë nga Leonora Kryeziu, Drejtoreshë Ekzekutive e PIPS, si dhe Granit Ternava, përfasësues i Konrad Adenauer Stiftung, fondacioni që ka bashkëpërkrahur këtë Seminar. Gjithashtu, gjatë hapjes pjesëmarrësit e Shkollës Politike patën rastin të dëgjojnë ligjëratën Këshilli i Evropës: Roli në Promovimin e Demokracisë nga Gjylieta Mushkolaj, ku u diskutua mbi rolin e KE, mundësitë që paraqet për Kosovën kjo organizatë dhe procesin e harmonizimit të legjislacionit, në përputhje me standardet e kësaj organizate.
Në ditën e parë të Seminarit Adem Beha, ligjërues në UP, mbajti një ligjëratë mbi Shtetin si Kornizë Fundamentale të Jetës Politike, ndërsa Ermal Hasimja, Profesor në Universitetin Evropian të Tiranës ligjëroi mbi legjitimimin e shtetit, pjesëmarrjen, përfaqësimin dhe qeverisjen. Në ditën e dytë pjesëmarrësit e Shkollës mbajtën tre ligjërata: me Gëzim Visokën, shkencëtar politik në Universitetin e Dublin, që ligjëroi temën Njohja Ndërkombëtare e Kosovës: Shtetndërtimi, Pavarësia dhe Njohjet; me Anton VUKPALAJ, Profesor në Universitetin e Prishtinës, mbi Paqendërtimn dhe Drejtësinë Tranzicionale në Ballkanin Perëndimor; dhe me Adri Nurellarin, mbi Shtetin si Funksion dhe Organizimin e Sistemit të Shtetësisë. Në ditën e tretë Krenar Gashi, kandidat për PhD në Universitetin e Gent, ligjëroi me temën Kosova në kontekstin e Integrimit Europian, ndërsoi diskutimi final mbi Procesin e Shtetndërtimit të Kosovës u mbajt me përfaqësues nga partitë politike: Memli Krasniqi (PDK) dhe Hykmete Bajrami (LDK).

Programet
  • Shkolla Politike
Viti i publikimit
  • 2018
  • 4 mars
  • Numri i shikimeve: 1343
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
Rate this article:
No rating
Print
Aktivitetet më të shikuara
 
Publikohet analiza dhe mbahet diskutimi Racionalizimi i Agjencive të Pavarura dhe Rregullatorëve në Kosovë

Publikohet analiza dhe mbahet diskutimi Racionalizimi i Agjencive të Pavarura dhe Rregullatorëve në Kosovë

11 korrik 2019

Me datën 7 Korrik Instituti i Prishtinës për Studime Politike (PIPS) publikoi analizën e politikave “Racionalizimi i Agjencive të Pavarura dhe Rregullatorëve në Kosovë”. Analiza e hartuar pas një periudhe disamujore hulumtimi ofron një përshkrim të përgjithshëm të situatës aktuale të reformës së administratës publike, gjegjësisht zbatimit të racionalizimit të agjencive të pavarura, ekzekutive dhe rregullatorëve.

e enjte, 11 korrik 2019/Author: SuperUser Account/Numri i shikimeve (3318)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
Mbahet seminari i dytë i Shkollës Politike 2020

Mbahet seminari i dytë i Shkollës Politike 2020

30 korrik 2020

Prej 21-23 Korrik dhe 28-30 Korrik u mbajt seminari i dytë i Shkollës Politike online. Përgjatë gjashtë ditëve pjesëmarrësit morrën pjesë në ligjërata nga ekspertë të politikave publike për fushat e ideologjisë politike dhe ndërlidhjes me politikat publike.

e enjte, 30 korrik 2020/Author: Diona Kusari/Numri i shikimeve (3308)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
Diskutimi i Shkollës Politike me Z. Shpend Ahmeti me temën "Efektet e pandemisë në ekonominë kosovare"

Diskutimi i Shkollës Politike me Z. Shpend Ahmeti me temën "Efektet e pandemisë në ekonominë kosovare"

15 korrik 2020

Më 15 Korrik, Shkolla Politike mbajti një diskutim me Z. Shpend Ahmeti, Kryetarin e Komunës së Prishtinës me temën "Efektet e pandemisë në ekonominë kosovare".

e mërkurë, 15 korrik 2020/Author: Diona Kusari/Numri i shikimeve (3154)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
Ligjërata me Dr. Gëzim Visoka dhe Shkollën Politike me temën "Paqja përmes njohjes së dyanshme:Situata e tanishme në Kosovë dhe mundësitë e së ardhmes"

Ligjërata me Dr. Gëzim Visoka dhe Shkollën Politike me temën "Paqja përmes njohjes së dyanshme:Situata e tanishme në Kosovë dhe mundësitë e së ardhmes"

5 maj 2020

Shkolla Politike ka mbajtur ligjëratën me Dr. Gëzim Visoka me temën "Paqja përmes njohjes së dyanshme: Situata e tanishme në Kosovë dhe mundësitë e së ardhmes".

e martë, 5 maj 2020/Author: Diona Kusari/Numri i shikimeve (3105)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
RSS