Seminari i II-të i Shkollës Politike të Gjeneratës së 21-të

25 maj
Seminari i II-të i Shkollës Politike të Gjeneratës së 21-të
Seminari i Dytë i Shkollës Politike 2023 u përmbyll me sukses këtë vikend në Durrës! Fundjava ishte e mbushur me diskutime të thella, ligjërata interesante dhe punë energjike në grupe!

Dita e parë filloi me një ligjëratë interesante nga z. Neritan Sejamini. Ai shtjelloi temën ‘Roli i ideologjisë në formësimin e politikave publike dhe zhvillimin ekonomik të shtetit’. Gjatë ditës, grupi u përfshi në punë në grupe dhe diskutime energjike.

Dita e dytë ishte po aq emocionuese! Ne ishim me fat të kishim dy folës të jashtëzakonshëm. z. Edison Jakurti shtjelloi ‘Rëndësinë dhe rolin e shtetit në zhvillimin ekonomik dhe përgjigjet e së majtës mbi reformat e duhura për Kosovën’. Ndërsa z. Adri Nurellari foli për 'Zhvillimin ekonomik përmes tregut të lirë dhe politikat zhvillimore të djathta’. Këto ligjërata lënë grupin me këndvështrime dhe ide të reja.
Gjatë pasdites, patëm kënaqësinë ta kishim për herë të parë znj. Donjeta Sahatçiu nga Komuna e Prishtinës që shtjelloi ndërlikimet e 'politikave qendrore dhe lokale për inkurajimin e zhvillimit në sektorin e teknologjisë dhe edukimit'. Grupi u fut thellë në diskutim për nxitjen e bashkëpunimit me sektorin privat dhe OSHC-të.

Seminarin e përmbyllëm me dy ligjërata mjaft interesante!
Z. Avni Sfishta shtjelloi temën për 'Politikat energjetike në Kosovë në dritën e vendimeve strategjike politike dhe zbatimin e Agjendës së Gjelbër për Ballkanin Perëndimor'. Diskutimi mbi energjinë dhe Axhendën e Gjelbër ngjalli interes të madh, duke çuar në një sesion energjik pyetjesh dhe përgjigjesh.
Seminarin e përmbyllëm me z. Shpend J. Lila (ICK - Innovation Centre Kosovo). Ishte kënaqësi ta kishim në Shkollën Politike për herë të parë teksa ai shtjelloi temën interesante të ICT-së (Teknologjisë së Informacionit dhe Komunikimit) dhe investimet në infrastrukturën dixhitale, arsimin dhe programet e trajnimit'.

I shprehim mirënjohjen tonë të përzemërt Këshillit të Evropës për mbështetjen e palëkundur të Shkollës Politike.

Shihemi në seminarin e radhës!
Programet
  • Shkolla Politike
Viti i publikimit
  • 2023
  • 25 maj
  • Numri i shikimeve: 6671
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
Rate this article:
No rating
Print
Aktivitetet më të shikuara
 
Takimi i parë me gazetarë në kuadër të programit “Gazetarët në fushën e energjisë dhe ambientit”

Takimi i parë me gazetarë në kuadër të programit “Gazetarët në fushën e energjisë dhe ambientit”

27 dhjetor 2019

Më 27 dhjetor u mbajt takimi i parë me gazetarë në kuadër të programit “Gazetarët në fushën e energjisë dhe ambientit”. Gjatë këtij takimi u prezantua programi i detajuar për pjesëmarrësit si dhe gjendja aktuale në Kosovë sa i përket politikave për energji dhe ambient

e premte, 27 dhjetor 2019/Author: SuperUser Account/Numri i shikimeve (24690)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
Publikohet analiza dhe mbahet diskutimi Racionalizimi i Agjencive të Pavarura dhe Rregullatorëve në Kosovë

Publikohet analiza dhe mbahet diskutimi Racionalizimi i Agjencive të Pavarura dhe Rregullatorëve në Kosovë

11 korrik 2019

Me datën 7 Korrik Instituti i Prishtinës për Studime Politike (PIPS) publikoi analizën e politikave “Racionalizimi i Agjencive të Pavarura dhe Rregullatorëve në Kosovë”. Analiza e hartuar pas një periudhe disamujore hulumtimi ofron një përshkrim të përgjithshëm të situatës aktuale të reformës së administratës publike, gjegjësisht zbatimit të racionalizimit të agjencive të pavarura, ekzekutive dhe rregullatorëve.

e enjte, 11 korrik 2019/Author: SuperUser Account/Numri i shikimeve (23898)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
THIRRJE PËR APLIKIM NË SHKOLLËN POLITIKE⁣⁣ 2021

THIRRJE PËR APLIKIM NË SHKOLLËN POLITIKE⁣⁣ 2021

1 dhjetor 2020

Shkolla Politike e Prishtinës ka hapur konkursin për pranimin e kandidatëve për gjeneratën e nëntëmbëdhjetë (19).
Shkolla Politike është një ndër programet e para të edukimit joformal politik në Kosovë dhe programi më i vjetër që është ende aktiv. Që nga viti 2003 Shkolla Politike implementohet nga Instituti i Prishtinës për Studime Politike me përkrahjen dhe nën ombrellën e Këshillit të Evropës. Qëllimi i programit është promovimi i një kulture të re politike për liderët e rinjë në përputhje me tre parimet kyçe të Këshillit të Evropës: demokracia, sundimi i ligjit dhe të drejtat e njeriut.

Gjatë një viti kalendarik 30 pjesëmarrës nga partitë politike, media, shoqëria civile, administrata publike kanë mundësinë të ndjekin modulet me ligjërata, me folës eminentë vendorë dhe ndërkombëtarë. Programi aktualisht zbatohet në 22 vende të ndryshme të botës dhe të diplomuarit çertifikohen nga Këshilli i Evropës dhe Sekretari/ja e Përgjithshme e kësaj organizate.
e martë, 1 dhjetor 2020/Author: Diona Kusari/Numri i shikimeve (23498)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
Ligjërata me Dr. Gëzim Visoka dhe Shkollën Politike me temën "Paqja përmes njohjes së dyanshme:Situata e tanishme në Kosovë dhe mundësitë e së ardhmes"

Ligjërata me Dr. Gëzim Visoka dhe Shkollën Politike me temën "Paqja përmes njohjes së dyanshme:Situata e tanishme në Kosovë dhe mundësitë e së ardhmes"

5 maj 2020

Shkolla Politike ka mbajtur ligjëratën me Dr. Gëzim Visoka me temën "Paqja përmes njohjes së dyanshme: Situata e tanishme në Kosovë dhe mundësitë e së ardhmes".

e martë, 5 maj 2020/Author: Diona Kusari/Numri i shikimeve (23019)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
RSS