THIRRJE PËR APLIKIME PËR PUNË PRAKTIKE NË PIPS

9 shkurt
THIRRJE PËR APLIKIME PËR PUNË PRAKTIKE NË PIPSPIPS ka hapur thirrjen për aplikime për praktikantë/e me pagesë. Puna praktike është part-time (20 orë në javë) për 2 muaj (me pajtimin e dy palëve mund të zgjatet).

Praktikantët do të angazhohen në:
​- Organizimin dhe pjesëmarrjen në aktivitete që zhvillohen në kuadër të programeve të PIPS
- Asistencë në hulumtim dhe shpërndarjen e informacionit dhe publikimeve të prodhuara nga organizata
- Mbarëvajtjen e punëve administrative të zyrës

Kërkesat për aplikant​​ët:
​​- Të jetë Student/e i/e vitit të tretë apo të katërt në fushat e ​Shkencës Politike, Juridikut​, Ekonomikut, Politikave Publike dhe Administratës.
- Prapavijë e mirë akademike
- Njohuri të shkëlqyeshme të gjuhës shqipe dhe angleze
- Aftësi të mira të komunikimit, shkrimit dhe aftësi organizative
- Njohuri të mira teknologjike

​Instituti i Prishtinës për Studime Politike (PIPS) është organizatë joqeveritare aktive në Kosovë që nga viti 2003. Programi kryesor i PIPS është Shkolla Politike, që organizohet që 18 vite tashmë dhe përfshin një rrjet prej më shumë se 600 alumni. Krahas kësaj, PIPS ka: Programin për Analiza të Politikës së Jashtme, Programin për Energji dhe Mjedis, Programin për Integrim Evropian dhe Qeverisje Cilësore. Aktivitetet kryesore të PIPS janë hulumtimi, rrjetëzimi dhe avokimi.

Misioni i PIPS është ngritja e kapaciteteve udhëheqëse të liderëve të rinjë brenda sektorëve të partive politike, shoqërisë civile, medias dhe biznesit, promovimi i praktikave të qeverisjes së mirë dhe vendimarrjes demokratike, përmirësimi i politikave të energjisë dhe mbrojtjes së ambientit, mbikëqyrja dhe përkrahja e integrimit të plotë të Kosovës në kornizën Euro-Atlantike, fuqizimi i dialogut politik dhe nxitja e bashkëpunimit rajonal.

Afati i fundit për aplikim është 21 Shkurt 2021.
Kandidatët e interesuar duhet të dërgojnë një CV-në dhe një letër motivimi në e-mailin: shkolla.politike@gmail.com
  • 9 shkurt
  • Numri i shikimeve: 6145
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
Rate this article:
No rating
Print
Aktivitetet më të shikuara
 
Publikohet analiza dhe mbahet diskutimi Racionalizimi i Agjencive të Pavarura dhe Rregullatorëve në Kosovë

Publikohet analiza dhe mbahet diskutimi Racionalizimi i Agjencive të Pavarura dhe Rregullatorëve në Kosovë

11 korrik 2019

Me datën 7 Korrik Instituti i Prishtinës për Studime Politike (PIPS) publikoi analizën e politikave “Racionalizimi i Agjencive të Pavarura dhe Rregullatorëve në Kosovë”. Analiza e hartuar pas një periudhe disamujore hulumtimi ofron një përshkrim të përgjithshëm të situatës aktuale të reformës së administratës publike, gjegjësisht zbatimit të racionalizimit të agjencive të pavarura, ekzekutive dhe rregullatorëve.

e enjte, 11 korrik 2019/Author: SuperUser Account/Numri i shikimeve (7802)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
Mbahet seminari i dytë i Shkollës Politike 2020

Mbahet seminari i dytë i Shkollës Politike 2020

30 korrik 2020

Prej 21-23 Korrik dhe 28-30 Korrik u mbajt seminari i dytë i Shkollës Politike online. Përgjatë gjashtë ditëve pjesëmarrësit morrën pjesë në ligjërata nga ekspertë të politikave publike për fushat e ideologjisë politike dhe ndërlidhjes me politikat publike.

e enjte, 30 korrik 2020/Author: Diona Kusari/Numri i shikimeve (7725)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
Ligjërata me Dr. Gëzim Visoka dhe Shkollën Politike me temën "Paqja përmes njohjes së dyanshme:Situata e tanishme në Kosovë dhe mundësitë e së ardhmes"

Ligjërata me Dr. Gëzim Visoka dhe Shkollën Politike me temën "Paqja përmes njohjes së dyanshme:Situata e tanishme në Kosovë dhe mundësitë e së ardhmes"

5 maj 2020

Shkolla Politike ka mbajtur ligjëratën me Dr. Gëzim Visoka me temën "Paqja përmes njohjes së dyanshme: Situata e tanishme në Kosovë dhe mundësitë e së ardhmes".

e martë, 5 maj 2020/Author: Diona Kusari/Numri i shikimeve (7427)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
Diskutimi i Shkollës Politike me Z. Shpend Ahmeti me temën "Efektet e pandemisë në ekonominë kosovare"

Diskutimi i Shkollës Politike me Z. Shpend Ahmeti me temën "Efektet e pandemisë në ekonominë kosovare"

15 korrik 2020

Më 15 Korrik, Shkolla Politike mbajti një diskutim me Z. Shpend Ahmeti, Kryetarin e Komunës së Prishtinës me temën "Efektet e pandemisë në ekonominë kosovare".

e mërkurë, 15 korrik 2020/Author: Diona Kusari/Numri i shikimeve (7162)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
RSS