U mbajt tryeza ‘Anëtarësimi i Kosovës në Këshill të Evropës’

20 maj

U mbajt tryeza ‘Anëtarësimi i Kosovës në Këshill të Evropës’. Tryeza kishte për qëllim diskutimin e relacionit Kosovë, Këshillin e Evropës dhe anëtarësimin sa më të shpejtë të Kosovës në këtë organizatë. Në këtë tryezë ishin ish-Presidentja e vendit Atifete Jahjaga, ish-Ministri i Jashtëm Enver Hoxhaj, Ekspertja e të Drejtave të Njeriut Gjylieta Mushkolaj dhe Fisnik Korenica.

Hapja e tryezës dhe drejtimi i debatit u bë nga Drejtoresha Ekzekutive e PIPS, Leonora Kryeziu e cila vuri theksin në rëndësinë jetike të anëtarësimit të Kosovës në këtë organizatë në të mirë të qytetarit të Kosovës. “Shoqëria Civile kosovare mbështet anëtarësimin e Kosovës në këtë organizatë dhe kërkon që aplikacioni të dërgohet sa më shpejtë të jetë e mundur", tha ajo.

Presidentja e vendit Atifete Jahjaga gjithashtu theksoi se anëtarësimi në këtë organizatë është një nevojë urgjente për forcimin e të drejtave të njeriut dhe sundimit të ligjit. Sipas Presidentes së vendit bashkëpunimi i ngushtë mes shoqërisë civile dhe institucioneve shtetërore për anëtarësimin në këtë organizatë është një shembull dhe precedent që duhet ndjekur dhe përsëritur.

Ish-Ministri Hoxhaj theksoi rëndësinë e krijimit të një momentumi që do të vinte nga një proces lobimi nga shumë anë, para se të aplikohet. Aplikimi duhet të vijë bashkë me një proces të përbashkët pune nga të gjitha sferat, sipas tij.

Ekspertët juridikë Gjylieta Mushkolaj dhe Fisnik Korenica i rekomanduan qeverisë së Kosovës që sa më shpejtë të jetë e mundur të dërgojë aplikacionin për anëtarësim në KE.

Programet
  • Politika e jashtme
Viti i publikimit
  • 2015
  • 20 maj
  • Numri i shikimeve: 8777
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
Rate this article:
No rating
Print
Aktivitetet më të shikuara
 
Publikohet analiza dhe mbahet diskutimi Racionalizimi i Agjencive të Pavarura dhe Rregullatorëve në Kosovë

Publikohet analiza dhe mbahet diskutimi Racionalizimi i Agjencive të Pavarura dhe Rregullatorëve në Kosovë

11 korrik 2019

Me datën 7 Korrik Instituti i Prishtinës për Studime Politike (PIPS) publikoi analizën e politikave “Racionalizimi i Agjencive të Pavarura dhe Rregullatorëve në Kosovë”. Analiza e hartuar pas një periudhe disamujore hulumtimi ofron një përshkrim të përgjithshëm të situatës aktuale të reformës së administratës publike, gjegjësisht zbatimit të racionalizimit të agjencive të pavarura, ekzekutive dhe rregullatorëve.

e enjte, 11 korrik 2019/Author: SuperUser Account/Numri i shikimeve (10689)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
Mbahet seminari i dytë i Shkollës Politike 2020

Mbahet seminari i dytë i Shkollës Politike 2020

30 korrik 2020

Prej 21-23 Korrik dhe 28-30 Korrik u mbajt seminari i dytë i Shkollës Politike online. Përgjatë gjashtë ditëve pjesëmarrësit morrën pjesë në ligjërata nga ekspertë të politikave publike për fushat e ideologjisë politike dhe ndërlidhjes me politikat publike.

e enjte, 30 korrik 2020/Author: Diona Kusari/Numri i shikimeve (10500)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
Ligjërata me Dr. Gëzim Visoka dhe Shkollën Politike me temën "Paqja përmes njohjes së dyanshme:Situata e tanishme në Kosovë dhe mundësitë e së ardhmes"

Ligjërata me Dr. Gëzim Visoka dhe Shkollën Politike me temën "Paqja përmes njohjes së dyanshme:Situata e tanishme në Kosovë dhe mundësitë e së ardhmes"

5 maj 2020

Shkolla Politike ka mbajtur ligjëratën me Dr. Gëzim Visoka me temën "Paqja përmes njohjes së dyanshme: Situata e tanishme në Kosovë dhe mundësitë e së ardhmes".

e martë, 5 maj 2020/Author: Diona Kusari/Numri i shikimeve (10379)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
THIRRJE PËR APLIKIM NË SHKOLLËN POLITIKE⁣⁣ 2021

THIRRJE PËR APLIKIM NË SHKOLLËN POLITIKE⁣⁣ 2021

1 dhjetor 2020

Shkolla Politike e Prishtinës ka hapur konkursin për pranimin e kandidatëve për gjeneratën e nëntëmbëdhjetë (19).
Shkolla Politike është një ndër programet e para të edukimit joformal politik në Kosovë dhe programi më i vjetër që është ende aktiv. Që nga viti 2003 Shkolla Politike implementohet nga Instituti i Prishtinës për Studime Politike me përkrahjen dhe nën ombrellën e Këshillit të Evropës. Qëllimi i programit është promovimi i një kulture të re politike për liderët e rinjë në përputhje me tre parimet kyçe të Këshillit të Evropës: demokracia, sundimi i ligjit dhe të drejtat e njeriut.

Gjatë një viti kalendarik 30 pjesëmarrës nga partitë politike, media, shoqëria civile, administrata publike kanë mundësinë të ndjekin modulet me ligjërata, me folës eminentë vendorë dhe ndërkombëtarë. Programi aktualisht zbatohet në 22 vende të ndryshme të botës dhe të diplomuarit çertifikohen nga Këshilli i Evropës dhe Sekretari/ja e Përgjithshme e kësaj organizate.
e martë, 1 dhjetor 2020/Author: Diona Kusari/Numri i shikimeve (10157)/Comments (0)/ Article rating: No rating
Kategoria: Aktivitetet
Etiketimet:
RSS