Seminari i dyte nacional me Shkollen Politike, 2017

18076900_1310036042425777_2208007686888976059_o

Date: 25.04.2017

Me 21 Prill filluan punimet e para te seminarit te dyte te Shkolles Politike me temen Shteti si kuader fundamental per te vete-qeverisur: Politika e Politikave Publike. Dita e pare u mbulua nga Dastid Pallaska.

Z Pallaska mbuloi rolin e sundimit te ligjit ne shtet-ndertim.

Dita e dyte e shkolles politike, vazhdoi me temen Gjetja e rruges se duhur: Modeli Zhvillimor i mireqenies nga konteksti i Kosoves, teme kjo e mbuluar nga Visar Ymeri.

Me tej Agon Maliqi, ekspert i politikave zhvillimore, trajtoi me grupin ekonomine e tregut te bazuar ne dije: Edukimin e orientuar nga tregu dhe mobilitetin per zhvillim ne Kosove.

Dita e dyte u permbyll me ligjeraten e Alban Zogaj, ligjerues ne Riinvest, mbi modelin zhvillimor te tregut ne kontekstin e Kosoves.

Dita e trete u mbulua nga Neritan Sejamini, ligjerues ne Universitetin e Tiranes dhe eksper i politikave publike. Profesor Sejamini me grupin trajtoi politikat publike tek nje qeverisje nxitese e zhvillimit.