» Te Gjitha Postimet

Editorial: Kushtëzimet e Sundimit të Ligjit në Marrëveshjen e Stabilizim Asociimit ndërmjet Kosovës dhe BE-së

06.02.2017

Marrëveshja e Stabilizim Asociimit paraqet një marrëdhënie kontraktuale mes Bashkimit Evropian dhe vendeve që aspirojnë anëtarësimin në kuadër të procesit të stabilizim asociimit. Për më shumë se një dekadë e gjysëm, marrëveshjet e stabilizim asociimit kanë luajtur një rol shumë të rëndësishëm në Ballkan duke […]

DSC_0470

Konfereca e dyte informuese rreth Marreveshjes Stabilizim Asociim

31.01.2017

Instituti i Prishtinës për Studime Politike në bashkëpunim me Grupin për Studime Juridike dhe Politike, sot më 31/1 mbajti konferencën e dytë informuese per MSA – në kuadër të projektit “Marrëveshja Stabilizim Asociim – Kontrata jonë për të ardhmën” – në Prizren. Të ne kete […]

1

Konferenca Vjetore e Shkollës Politike dhe Përmbyllja e Vitit Akademik 2016

21.12.2016

Me 19 dhjetor 2016, PIPS ka mbajtur konferencën vjetore të Shkollës Politike si dhe përmbylljen e vitit akademik 2016 të gjeneratës së 14-të. Tema kryesore e kësaj konference ishte: Sfidat e demokracisë dhe komunikimit politik në vitin 2016: Si të vazhdohet tutje?. Konferenca u fokusua […]

web

Vizitat në komunat që kanë kaluar fazën e parë të përzgjedhjes për grante

16.12.2016

Instituti i Prishtinës për Studime Politike – PIPS ka përfunduar raundin e vizitave në komunat të cilat kanë kaluar fazën e parë të përzgjedhjes për grante, ku qëllimi kryesor i kësaj përkrahje financiare është që të forcohen Zyrat e Informimit në komuna dhe të përmirësohet […]

2012_mammadov

Presidentja e Asociaconit te Shkollave Politike (ASPS) ben thirrje per lirimin e Ilgar Mammadov

24.11.2016

FREE ILGAR MAMMADOV NOW SAYS ASPS PRESIDENT STRASBOURG 21.11.2016: The illegally jailed Director of the Council of Europe Baku School of Political Studies, Ilgar Mammadov, should be released immediately, Catherine Lalumière, President of the Association of Schools of Political Studies (ASPS), said today in Strasbourg. […]

pips-logo-model-1

Editorial: Njohja e MSA-së nga qytetarët dhe perceptimet mbi këtë marrëveshje

23.11.2016

Që nga paslufta sloganet më të shpeshta politike kanë qenë ato të cilat kanë promovuar dhe premtuar të ardhmen evropiane të Kosovës. Partitë politike u kanë kërkuar vota qytetarëve duke premtuar afrimin e Kosovës nëEvropë, dhe liberalizim të vizave. Pavarësisht se ku qëndron Kosova dhe […]

15016317_1110468159028971_2107446662166466191_o

Sfidat e Reformave të Sundimit të Ligjit në kuadër të MSA-së dhe Agjendës së Reformave Evropiane

16.11.2016

Grupi per Studime Juridike dhe Politike, ne bashkepunim me PIPS, organizuan tryezën diskutimi mbi “Sfidat e Reformave të Sundimit të Ligjit në kuadër të MSA-së dhe Agjendës së Reformave Evropiane”. Në këtë panel morën pjesë Sh.S. znj. Gerrie Willems – Ambasadore e Holandës në Kosovë; […]

dsc_0255

Pjesëmarrja në Forumin Botëror të Demokracisë Strasburg 2016

15.11.2016

Pjesëmarrësit e programit të Shkollës Politike të Prishtinës 2016 kanë përfunduar pjesëmarrjen në Forumin Botëror të Demokracisë në Strasburg të organizuar nga Këshilli i Evropës. Pjesëmarrës në këtë Forum ishin Shkollat Politike të 21 vendeve të Evropës Lindore dhe Jug-Lindore dhe Afrikës Veriore. Fokusi i […]

dsc_0249

Publikimi i hulumtimit “Njohja e MSA-se nga qytetaret dhe perceptimet e tyre”

06.10.2016

Instituti i Prishtines per Studime Politike, se bashku me Grupin per Studime Juridike dhe Politike, sot beri prezentimin E rezultateve te hulumtimit “Njohja e MSA-se nga qytetaret dhe perceptimet e tyre”. Ambasadorja e mbreterise se Holandes ne Kosove, Gerrie Willems dhe Zyrtari i Bashkimit Evropian […]

foto-4

PIPS mban takimin e katërt për ofrimin e Asistencës Teknike për Komuna

29.09.2016

PIPS, si pjesë e projektit “Forcimi i kapaciteteve të qeverisë lokale dhe rritja e pjesëmarrjes së qytetarëve”, ka mbajtur takimin e katërt për ofrimin e Asistencës Teknike për komunën e Graçanicës dhe Parteshit. Fusha e asistencës ishte në rritjen e pjesëmarrjes së qytetarëve në vendimmarrje […]